Hem Rispodling Sideneternell Eternellsorter Böcker Kontakt

     Eterneller

        Odling skörd torkning

Det är inte svårare att odla eterneller än vilka andra sommarblommor som helst. Svårigheten att få vackra eterneller ligger mer i kunskapen om att skörda blommorna vid rätt tid och sedan torka dem på rätt sätt.

Direktsådd eller förkultivering? Även om de flesta ettåriga arter går att så direkt på friland är det både enklare och säkrare att så fröerna i sålådor inomhus och dra upp plantor för utplantering.

Risp har fått en specialavdelning i boken eftersom rispen har en lång utvecklingstid och därför behöver lite extra omvårdnad.

I boken finns erfarenheter och tips från en eternellodling i Södermanland under 1980-talet.

Klicka på boken för att läsa den!

Den finns också att köpa i bokhandeln.

Eterneller - odling, skörd, torkning

Häftad pocket 64 sidor

                              

          Böcker om eterneller som kan hittas på antikvariat:

Boken om eterneller

Anna-Lisa Stråge

Boken vänder sig till alla som funderar på att skaffa sig en egen husbehovsodling av eterneller, till dem som vill ha råd och uppslag angående bindning och arrange-mang - och naturligtvis till alla som älskar blommor och blom-mors historia.

Natur och kultur 1970

        ***

Odling av annuella, bienna och fleråriga blommor samt pryd-nadsgräs som eterneller

Karl Wikesjö

Författaren hoppas att denna information om odlingen samt val av lämplga släkten och sorter skall bidraga till ökat intresse för odlingen.

Trädgård 231 Alnarp 1982

 

        ***

Att torka blommor

Ruth Hellsing

Den här boken ger en grundlig beskrivning i konsten att torka och arrangera blommor till dekorativa kransar och buketter. Boken innehåller dessutom en växtförteckning och många instruktiva teckningar.

Rabén & Sjögren 1983

        ***